torstai 31. joulukuuta 2015

Juhlavuoden päätössanat


Rovaniemen kuvataidekoulun 25. toimintavuosi on kulunut värikkäästi, vauhdikkaasti ja monipuolisesti. Tarjolla on ollut sekä arkea että juhlaa kaikenikäisille lapsille ja nuorille. Pienimmät vauvojen värikylpyläiset ovat olleet vasta 4 kk ja isoimmat oppilaamme päättötyötä tehdessä lähes 20 v.


Tämä KUVISASEMA blogimme on ollut avoin ikkuna toimintaamme koko vuoden ajan ja lähes joka viikko on esitelty koulun tapahtumia, opetusta ja oppilastöitä.

Rovaniemen kuvataidekoululla on ollut lukuisia näyttelyitä kuluneen vuoden aikana, joista suurin ja tärkein oli juhlanäyttelymme KAKKUA, KAKKUA! huhtikuussa Lapin yliopiston Rotkon toimipisteen gallerioissa. Näyttely sai ison määrän kävijöitä ja esitteli monipuolisesti eri-ikäisten taitavien oppilaiden teoksia. 

Kuvataidekoulun keväällä 2015 opintonsa päättäneiden näyttelyt olivat toukokuussa kaupungintalolla ja useita pikkunäyttelyitä riitti myös seurakunnan Helmikammariin. Syyskuussa osallistuimme taiteiden yöhön ja vanha asema pullisteli väkeä koko aukioloajan. Yhteistyö VR:n kanssa jatkui taas tämän vuoden marraskuussa, jolloin oppilaat loihtivat rautatieasemalle satumaisen talvipuutarhan sekä matkailijoiden että aseman työntekijöiden iloksi.
Koulun edistyksellinen toiminta on huomattu myös valtakunnallisesti ja se sai kiitosta. Koulunjohtaja nimettiin vuoden 2015 kuvataidekasvattajaksi. http://youngart.fi/anita-lallosta-vuoden-kuvataidekasvattaja/ 

Kiitos kuuluu kyllä myös koko koulun opettajille – sanoo vuoden 2015 kuvataidekasvattaja, sillä ilman koulumme innostavia huippuammattilaisia näin monipuolinen toiminta ei olisi mahdollista! 

Kuvisasema tulee jatkamaan myös vuonna 2016, mutta hiukan hitaammalla tahdilla. Pysy siis mukana ja seuraa Rovaniemen kuvataidekoulun toimintaa KUVISASEMALLA. 

Luovaa uutta vuotta 2016!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti