sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kaverikuvista

Ystävänpäivän kunniaksi Rovaniemen kuvataidekoululla vietettiin kaverikuvisviikkoa. Tilojen ja ryhmäkokojen puitteissa oppilaat saivat tuoda kuvataidekouluun oman kaverinsa tutustumaan talon toimintaan. Talossa riittikin vilinää ja pulinaa koko viikon, vain tuolit eivät meinanneet välillä riittää.

Pienempien oppilaiden kanssa muotoiltiin mm. Cernit-massasta ystäville onnenamuletteja kun taas isommat perusopetuksen oppilaat tekivät kubistisia ystäväkuvia.

Kubismiin ja erityisesti Picasson tuotantoon tutustumisen jälkeen työskentely aloitettiin ottamalla molemmista pareista valokuvat sekä suoraan edestä että sivulta. Kuvat tulostettiin ja oppilaat vaihtoivat jomman kumman kuvan parinsa kanssa siten että molemmille jäi sekä edestä että sivusta otettu kuva. Ylimääräiset reunat leikattiin pois ja kuva pilkottiin valittuun geometriseen muotoon. Parhaiksi muodoiksi todettiin kolmiot ja neliöt sekä suorakaiteet. (Kuvat PO4A-ryhmän töistä)

Pilkotuista kuvista sommiteltiin ja koottiin muotokuva, jossa oli piirteitä molemmista kaveruksista. Pirstaleiseen kuvaan tuli näin myös picassomaista perspektiivien vaihtelua. Kuvista tuli hienoja ja hauskoja.

Useiden ryhmien kanssa ehdittiin tehdä myös yhteinen käsiteos. Seinällä on 6-10-vuotiaiden läpsyjä ja sydämiä. Hyvää ystävänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti